• El fons d'instruments, a La2

  El programa Página Dos de La2 de TVE va utilitzar la mostra del fons d'instruments del MHMC per il.lustrar l'entrevista a l'escriptor José Morella.
 • Sant Gervasi, bressol de la medicina psiquiàtrica

  On ara hi ha la plaça de la Ciència i l'edifici més nou del CosmoCaixa abans hi havia el manicomi de la Nova Betlem. Es va construir el 1873 i, en aquella època, era un centre envoltat de bosc, jardins i vinyes i, sobretot, allunyat de la ciutat.
 • "Defensa de la Conservació i promoció del Patrimoni Sanitari de Catalunya"

  Entrevista el dia 9 de juliol de 2015, sobre la Defensa de la Conservació i promoció del Patrimoni Sanitari de Catalunya al programa magazine L'Illa de Robinson d' EL PUNT AVUI Televisió amb la intervenció del Dr. Lluís Guerrero president de la Comissió per aquesta defensa i el secretari Alfons Zarzoso.
 • "Els internats de la por" del programa Sense ficció de TV3

  Suport i assessorament històric d'Alfons Zarzoso al documental "Els internats de la por" del programa Sense ficció de TV3, dilluns 28 d'abril de 2015. Durant tot el franquisme i fins ben entrada la democràcia, centenars de milers de nens i nenes van passar anys tancats en internats. Allà van patir abusos físics, psíquics, sexuals, explotació laboral o pràctiques mèdiques dubtoses. Avui, destapen aquest passat ocult i silenciat que no ha estat mai jutjat ni reparat.
 • "Curar-se en salut"

  Notícia al TN Comarques de TV3 del 13 de gener de 2015: Exposició "Curar-se en salut" on el MHMC ha tingut un paper primordial junt amb el Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols.
  Curar-se en salut és una exposició ubicada a la planta 4 del Monestir benedictí de Sant Feliu de Guíxols que ens parla de la salut i la vida de les persones, fent palès el cabal de recursos que els ciutadans tenim a l'abast per tal de protegir la salut, mostrant el significat de la feina dels professionals de la salut i assenyalant els camins que s'obren en la lluita contra la malaltia i en la defensa de la salut.
 • Somiar un país, construir un somni

  "Somiar un país, construir un somni" de la productora Optim TV, sobre del centenari de la Mancomunitat de Catalunya. El documental es va emetre al programa 30 minuts de TV3 el diumenge 6 d'abril de 2014 i en altres canals de nivell local català.
 • Pòlio, crònica d'una negligència

  Sense ficció, TV3, dimarts 11 de febrer de 2014.
 • VA PASSAR AQUÍ de BTV

  VA PASSAR AQUÍ de BTV emès el 24 d'octubre de 2014. El programa s'endinsa a la medicina del segle XVIII i les primeres disseccions anatòmiques de Barcelona. La curiositat d'aquells metges i cirurgians ha permès assentar les bases de la medicina que coneixem avui en dia.
 • Per un museu d'història de la medicina

  Els matins de TV3 el reportatge "Per un museu d'història de la medicina", dijous 27 de novembre de 2014. El programa Els matins de TV3 va dedicar un reportatge a "Per un museu d'història de la medicina" on Alfons Zarzoso, el Dr. Miquel Bruguera i el Dr. Lluís Guerrero van mostrar a TV3 l'estat de supervivència del patrimoni mèdic, odontòleg, farmacèutic i veterinari català, sense l'ajuda de les institucions.
 • L'hospital de la ciutat

  "L'hospital de la ciutat" documental de TV3 sobre la història de l'Hospital de la Santa Creu i com aquest es convertir en l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Aquest documental es va emetre al programa "Sense Ficció" de TV3 el dia 22 de gener de 2013.
 • 1714: Ciència en guerra

  Programa de TV3 "Quequicom" dedicat a la guerra de Successió amb el títol: "1714: Ciència en guerra". Des de la sala de dissecció anatòmica de l'antic Reial Col·legi de Cirurgia de Barcelona. Aquest reportatge es va emetre a TV3 el dia 3 de setembre de 2013.
 • Dr. José Miguel Martínez, el primer anestesiòleg

  El programa "Matins de TV3" mitjançant la intervenció del periodista Genis Sinca del dia 8 d'octubre de 2013 sobre la figura del Dr. José Miguel Martínez, el primer anestesiòleg, on també va mostrar dos dels primers instruments que es van utilitzar en aquesta especialitat.
 • Germans Trias: dos metges i un nom

  Documental "Germans Trias: dos metges i un nom" realitzat en motiu del 30è aniversari de l'Hospital Germans Trias desembre de 2013.
 • Entrevistes a l'Alfons Zarzoso, el Dr. Moisès Broggi i el Dr. Carles Hervàs

  Entrevistes a l'Alfons Zarzoso, el Dr. Moisès Broggi i el Dr. Carles Hervàs, pel documental "La medicina catalana" emès el 4 de maig de 2012 pel programa Moments de La2 de TVE. La entrevista es va realitzar a les instal·lacions del MNACTEC, en el marc de l'exposició permanent amb peces del museu titulada "COM SÓC JO. EL COS HUMÀ".